Експерт розповів, яке м'ясо найчастіше нашпиговують антибіотиками

13 квітня 2018, 06:50

На сьогоднішній день параметри вмісту антибіотиків в м'ясі – виключно на совісті самого виробника

Близько 40% української м'ясної продукції містить антибіотики. Про це в коментарі УНН заявив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Реклама

За його словами, найбезпечнішим м'ясом вважається курятина промислового виробництва. Зате домогосподарства і дрібні виробники антибіотиками зловживають.

"Українська курятина промислового виробництва не містить слідів антибіотиків. Там стандарти дуже високі. Зате, якщо ми говоримо про невеликі виробниках курятини, – звідти антибіотики ніяк не зникнуть, там їх зміст значно вище допустимих норм", – підкреслив він.

Антибіотик можна зустріти в свинині та яловичині, додав Дорошенко.

В тренді
Гривня зміцніла: скільки коштують долар і євро в Україні

"На сьогоднішній день параметри вмісту антибіотиків в м'ясі – виключно на совісті самого виробника. Але близько 30-40% всього українського м'яса нашпиговано антибіотиками, в той час як в Європі цей показник становить менше 1%. Йдеться, знову ж таки, про невеликі виробниках курятини, галузі свинарства та ВРХ", – розповів експерт.

Реклама

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати курячий шашлик з огірковим соусом.

Ми також повідомляли, у скільки обійдеться пікнік із шашликом на природі. Крім цього, ми ділилися рецептами маринадів для шашлику.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...
Хочеш бути в курсі останніх подій?
Підпишись на повідомлення. Показуємо тільки термінові і важливі новини.
Хочу бути в курсі
Я ще подумаю
Будь ласка, зніміть блокування повідомлень в браузері!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти