Після помітного подорожчання продуктів на початку карантину вартість основних товарів в Україні повернулася до нормального рівня. Про це заявила заступник голови Національного банку України (НБУ) Катерина Рожкова.
За її словами, рівень інфляції в Україні залишився досить низьким, незважаючи на ажіотажне зростання цін, що сталося.
"Сплеск цін, який ми відзначали після введення карантинних обмежувальних заходів на окремі групи товарів – такі як м'ясо, крупи, засоби медичного захисту – був пов'язаний з ажіотажним попитом і тимчасовим скороченням пропозиції. Тому в квітні ми вже бачимо, що ціни прийшли до свого нормального рівня", – зазначила Рожкова.
Нагадаємо, інфляція в Україні в березні 2020 року порівняно з аналогічним місяцем 2019 року становила 2,3%, сповільнившись з 2,8% в річному вимірі в лютому цього року.
Детальніше про те, як змінювалися ціни в країні на початку карантину і чого чекати від них у майбутньому, читайте в спеціальному матеріалі сайту "Сьогодні" "Гряде подорожчання: як до літа зміняться ціни на продукти".