Ціни на їжу в Україні стали стабільними: експерт назвав причину

19 грудня 2019, 11:46

Олександра Романюк Олександра Романюк

Продовольчі товари втратили провідну роль в підвищенні цін

У показниках інфляції в Україні основна роль тепер належить не продуктам харчування, а комунальні послуги. Про це в коментарі сайту "Сьоггодні" розповів економічний експерт Олексій Дорошенко.

"Ціни на продукти харчування стабілізуються. Ми бачили протягом декількох місяців цього року дефляцію, в тому числі в листопаді. Не було і особливих стрибків цін на продукти харчування, за винятком овочів борщового набору. Інфляція в цьому році складе менше 7%. Причому якщо до 2018 року основну роль в показнику інфляції грали продукти харчування, то зараз на перший план вийшли комунальні послуги, а продукти, за фактом, вже не відіграють такої значної ролі, за винятком, знову ж таки, овочів борщового набору. Наприклад, товари м'ясної групи в 2019 році зросли в середньому всього на 3%, а це практично ніщо. Таким чином, вже можна говорити про те, що ми досягли стабільності цін", – говорить Дорошенко.

Реклама

Детальніше читайте на сайті "Сегодня" в матеріалі – Індекс олів'є: як подорожчали продукти і скільки заплатимо в цьому році

Також новини "Сьогодні" раніше дізналися, де дешевше купувати продукти до святкового столу і чи потрібно запасатися делікатесами заздалегідь:

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти