Українські пивовари в січні 2017 року скоротили виробництво на 11,7% в порівнянні з січнем минулого року – до 7,1 млн дал, що є мінімумом України за останні десять років, пише "Дело".
Якщо в 2015 році пивовари зробили 194,2 млн дав алкогольного напою, то в 2016 році виробництво склало 179,8 млн дал. Виробництво за минулий рік впало на 7,4%.
За даними асоціації "Укрпиво", обсяги виробництва солоду в січні поточного року зменшилися на 9,7% – до 20,7 тис. Тонн.
В "не сезон" – з листопада 2016 по січень 2017 – вітчизняні пивовари зробили 31,7 млн дал пива проти 35,5 млн дал за аналогічний період минулих років.
"Тим самим, падіння виробництва пива в несезонний період склало ті ж 11,7%. Іншими словами, порівняння виробництва пива в період, коли на попит практично не впливає температурний фактор, дає можливість більш точно оцінити взаємозв'язок економічної складової і перспектив пивоварного бізнесу", – кажуть в "Укрпиві".
Раніше повідомлялося, що в Дніпропетровській області підробляли пиво відомих марок. Фальсифікат виробляли в умовах антисанітарії.
Читайте також:
- У потерпілого під час зіткнень в Києві поліцейського зламані пальці руки
- У Київській області поліція затримала злодія з наркотиками на суму півмільйона гривень
- У Львівській області на підробленій горілці заробили чотири мільйони
- Підсумки тижня: Українці продовжують продавати валюту, а Facebook працюватиме над "перебудовою світу"