В Україні настав "ягідний бум" – експерт

19 квітня 2016, 16:56

Інвестори все більше цікавляться бізнесом з виробництва ягід

Ягідний бізнес в Україні стає все більш привабливим для виробників. Про це повідомила керівник проекту "АПК-Інформ: овочі і фрукти" Тетяна Гетьман.

Реклама

"Протягом останніх п'яти років в Україні можна сміливо охарактеризувати як ягідний бум. Високі ціни на основні види твердих і м'яких ягід всередині країни і ще вищі експортні ціни залучили в цей сектор інвесторів. При цьому якщо ще в попередніх роках у виробництво ягід інвестували в основному "бувалі" фермери, які хоча б мали агрономічний досвід вирощування плодоовочевої продукції, то сьогодні серед інвесторів багато компаній, які раніше взагалі не мали ніякого відношення до сільського господарства", – розповіла Гетьман.

Зростаючий інтерес до виробництва ягід в Україні експерт пов'язує з високою ціною на цю продукцію.

"Перш за все інвестори орієнтуються на ціни. Ягоди – це як і раніше досить дорогий продукт. Ціни на основний асортимент ягідної продукції з сезону в сезон не знижуються, а по деяких позиціях минулий рік показав значне зростання в зв'язку з підвищеним інтересом переробників в ЄС".

В тренді
Соняшникова олія по 60 гривень і "золоті" яйця: в Україні злетіли ціни на основні продукти

Виробництво ягід в Україні щорічно збільшується на 2-3%, незважаючи на високі ціни. Так, сьогодні його обсяг оцінюється більш ніж в $ 200 млн. Або в натуральному вираженні – 190 тис. тонн.

Реклама

Крім того, як уже повідомляли аналітики, Україна також активно нарощує експорт ягоди, переважно замороженої. Так, обсяг відвантаженої з України замороженої ягоди в період з червня по грудень 2015 р. склав майже 24 тис. тонн. Це рекордний показник для останнього десятиліття. Так, тільки в порівнянні з 2014 р. обсяг поставок збільшився на 56%.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти