Згідно з даними з HoReCa (готель – ресторан – кафе / кейтерінг. – Ред.), до карантину, введеного у зв'язку з пандемією коронавірусу COVID-19, в Україні було 30 тисяч закладів громадського харчування: від маленького кафе / бару до великого ресторану.
Про це заявив народний депутат Микита Потураєв в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.
За його словами, за час карантину 12 тисяч із цих 30 – ліквідовані.
"Не в сенсі "закрилися на карантин", а в сенсі "ліквідовувалися як підприємства", – зазначив він.
Потураєв припускає: можливо, це пов'язано з тим, що з першого разу не вдалося прийняти бюджет, а саме в тому пакеті, який був пов'язаний з бюджетом, було відповідне законодавче підґрунтя для запуску процедури форс-мажору.
"Тож люди могли закритися, бо вони не в змозі виконувати свої зобов'язання щодо оренди. Можливо, хтось із цих 12 тисяч ліквідованих підприємств повернеться, але ми не знаємо скільки, і це проблема", – резюмував він.
Раніше українські ресторатори і частина депутатів Верховної Ради попросили в уряду дозволу відкрити літні майданчики, незважаючи на продовження всеукраїнського карантину.
Нагадаємо, раніше в Україні підрахували, скільки фізосіб-підприємців закрилося на карантин. З'ясувалося, що найбільше постраждали бізнеси, які надавали послуги освіти, туризму, спорту та торгівлі.
При цьому, за підрахунками експертів, безробітними можуть стати 20% працездатного населення України. Про те, в яких сферах все ще можна працевлаштуватися, дивіться в сюжеті новин "Сьогодні":