Українці стали їсти менше ковбаси

16 грудня 2014, 15:08

Виробництво м'ясних продуктів просіло

Зі зниженням купівельної спроможності населення "переключилася" на м'ясо, зменшивши витрати на ковбасні вироби, повідомили в Асоціації свинарів. За підсумками 10 місяців виробництво м'яса і м'ясопродуктів просіло на 1,6%, передає "Апостроф".

Реклама

При цьому падіння продажів м'ясних виробів знизилося на 10%, найбільше падіння спостерігалося в категорії "варені ковбасні вироби", де споживання скоротилося на 13 тис. тонн, а напівкопчених – на 4 тис. тонн.

У теж час реалізація на забій худоби та птиці з початку року зросла на 8%. В першу чергу за рахунок виробництва м'яса птиці і свинини, яке виросло в порівнянні з 10 місяцями минулого року на 84 тис. тонн і 43,5 тис. тонн відповідно.

При цьому аналітик Олександра Бондарська відзначає, що ціни на свіже та охолоджене м'ясо більш гнучкі під впливом коливань закупівельних цін.

"При цьому ціни на ковбасні вироби більш стабільні, проте це не рятує від зменшення продажів", – зазначає Бондарська.

В тренді
Долар припинив дорожчати, а євро рветься вгору: офіційний курс
Реклама

У першій декаді грудня велика частина виробників втримала ціни на запланованому рівні. Закупівельна ціна першої категорії свиней знаходилася на рівні 26-28 грн/кг.

Нагадаємо, у цілому споживчі настрої українців у листопаді погіршилися незначно, в той же час девальваційні очікування досягли рекордного значення.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти