Шоколад по-новому: в Україні ввели жорсткі вимоги до солодощів

20 грудня 2017, 14:50

Якщо продукт не буде відповідати нормам, він не зможе називатися "шоколадом"

З 1 січня 2018 року в Україні починають діяти нові вимоги до виробів з какао і шоколаду, які будуть обов'язковими для всіх виробників. Про це заявила заступник міністра аграрної політики з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

Реклама

Європейські вимоги поширюються на всі види шоколадних виробів.

"У темному шоколаді обов'язково повинно бути не менше 35% какао-продуктів в перерахунку на суху речовину. У молочному – більше 25% і не менше 14% молочних продуктів. Білий шоколад повинен містити не менше 20% какао-масла і більше 14% молочних продуктів. Таким же чином чітко прописані вимоги і до шоколадних цукерок, і до інших продуктів з використанням шоколаду", – цитує Трофімцеву прес-служба Мінагропроду.

Якщо продукт не буде відповідати вимогам, він не зможе називатися "шоколадом" або "шоколадним", тільки "солодким батончиком" або "глазурованої цукеркою".

В тренді
Рано ховати: курс біткоїну різко впав, але це не кінець ралі

Нагадаємо, в наприкінці 2015 року Україна відмовилася від використання радянських ГОСТів. Відійти від використання радянських стандартів виробники повинні були за два роки. У Мінекономіки пояснюють: міжнародні стандарти, яких дотримуються виробники, – це перехід до європейської моделі, яка заснована на застосуванні технічних регламентів і добровільному використанні стандартів.

Реклама

Раніше сайт "Сегодня" розбирався, хто і як захищає українців від поганого товару в супермаркетах.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...
Хочеш бути в курсі останніх подій?
Підпишись на повідомлення. Показуємо тільки термінові і важливі новини.
Хочу бути в курсі
Я ще подумаю
Будь ласка, зніміть блокування повідомлень в браузері!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти