З 1 січня 2018 року в Україні починають діяти нові вимоги до виробів з какао і шоколаду, які будуть обов'язковими для всіх виробників. Про це заявила заступник міністра аграрної політики з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.
Європейські вимоги поширюються на всі види шоколадних виробів.
"У темному шоколаді обов'язково повинно бути не менше 35% какао-продуктів в перерахунку на суху речовину. У молочному – більше 25% і не менше 14% молочних продуктів. Білий шоколад повинен містити не менше 20% какао-масла і більше 14% молочних продуктів. Таким же чином чітко прописані вимоги і до шоколадних цукерок, і до інших продуктів з використанням шоколаду", – цитує Трофімцеву прес-служба Мінагропроду.
Якщо продукт не буде відповідати вимогам, він не зможе називатися "шоколадом" або "шоколадним", тільки "солодким батончиком" або "глазурованої цукеркою".
Нагадаємо, в наприкінці 2015 року Україна відмовилася від використання радянських ГОСТів. Відійти від використання радянських стандартів виробники повинні були за два роки. У Мінекономіки пояснюють: міжнародні стандарти, яких дотримуються виробники, – це перехід до європейської моделі, яка заснована на застосуванні технічних регламентів і добровільному використанні стандартів.
Раніше сайт "Сегодня" розбирався, хто і як захищає українців від поганого товару в супермаркетах.