Потрапили в тренд: українці п'ють все більше безалкогольного пива

13 жовтня 2019, 08:12

Експерти пояснили, чому зростають продажі пінного напою без градуса

В той час як українське пиво все більше п'ють на Заході, самі українці підвищують споживання безалкогольного пива. Так, за вісім місяців 2019 року продажі безалкогольного пива в країні виросли на 11,3% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року і склали 288,4 млн гривень. Про це повідомив провідний аналітик компанії Pro-Consulting Артем Чорний, передає "НВ Бізнес".

Реклама

"Зростання продажів безалкогольного пива – світовий тренд. В першу чергу, це пов'язано з популяризацією здорового способу життя. Безалкогольне пиво також є менш калорійним", - зазначив Чорний.

А за словами маркетинг-директора AB InBev Efes України Ганни Руденко, за шість місяців цього року ринок безалкогольного пива зріс на 5% в порівнянні з січнем-червнем минулого року, при цьому продажі з заводів виросли на 21%.

"Темпи зростання ринку безалкогольного пива випереджають ринок алкогольного, який також зростає, але на 2,2%", – сказала вона.

Читайте також: Як ченці варять пиво і приміряють на себе крила: репортаж з абатства Грімберген

Реклама

В Україні частка безалкогольного пива в загальному обсязі ринку за підсумками восьми місяців складає 1,8%, говорить генеральний директор Carlsberg Ukraine Євген Шевченко.

"Якщо порівнювати, наприклад, з Німеччиною, то там безалкогольні сорти займають більше 7% пивного ринку. Зате пропозиція в цьому сегменті постійно зростає", – сказав Шевченко.

В тренді
Стартував прийом заявок на карантинні 8000 гривень: як оформити та хто отримає гроші

З 2016 по 2018 роки обсяг виробництва безалкогольного пива, за даними Державної служби статистики, зріс на 21,5%.

"Пояснити це можна тим, що зараз практично в кожній пивоварні є свій сорт безалкогольного пива, раніше він був тільки у великих виробників. Однак зі зростанням попиту і вдосконаленням технології, більшість пивних виробників охопили і цей сегмент", – сказав CEO "Уманьпиво" Ігор Кисіль.

Творча жилка в пивоварінні теж залишається. Наприклад, в Ізраїлі нещодавно приготували пиво з дріжджів часів фараонів. Вік дріжджових культур, які додали у хмільний напій, може досягати 5 тисяч років:

Реклама

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти