Зростання показників імпорту пальмової олії в Україну обумовлене спробою виробників здешевити продукцію. Таку думку висловив заступник голови правління Всеукраїнської громадської організації "Союз споживачів України" Олег Цільвік, передає УНН.
За його словами, щоб на тлі подорожчання ресурсів зберегти ціну свого продукту на колишньому рівні і, таким чином, не втратити споживача, виробники жертвують якістю продуктів.
"Причини зростання показників імпорту в Україну пальмової олії – це якість і ціна. Сьогодні споживач змушений економити і купує дешевші продукти, а для того, щоб виробнику утриматися в певній ціновій ніші, доступній для споживача, йому в основному доводиться знижувати якість продукції", – пояснив Цільвік.
Якість продукції, особливо молочної, знижується за рахунок використання немолочних компонентів, в тому числі за рахунок пальмового масла, зазначив Цільвік.
"Різниця у вартості між однаковою кількістю молочного жиру і пальмового масла. – близько 4-5 разів. Тому якщо ви купуєте згущене молоко, де замість молока натурального буде пальмова олія, за зовнішніми ознаками ви не відрізните його, а ось за собівартістю виробництва, звичайно, буде кардинальна економія для виробника", – розповів експерт.
Цільвік додав, що виробники сьогодні не хочуть позбавлятися від свого прибутку "і підвищують рентабельність виключно за рахунок зниження собівартості продукції".
Читайте також:
- Як очистити організм від шлаків і оздоровити печінку
- Як скасування держрегулювання позначилося на цінах на продукти
- Корисно знати: Аніта Луценко розповіла, чим небезпечні трансжири для організму і тіла
- Великдень 2017: як правильно зібрати кошик
- Експерти пояснили, як зміняться ціни на продукти до Великодня
- Навіщо в РФ знову палять сир і як перевірити його на шкідливі домішки