Прибуток закладів громадського харчування у "червоній зоні" впав на 34% за тиждень.
Про це йдеться у результатах дослідження компанії з автоматизації кафе та ресторанів Poster.
Згідно з даними, у таких областях, як Дніпропетровська Запорізька, Донецька та Одеська, виторг "просів" найбільше – у середньому на 34%.
Натомість у інших регіонах цей показник становить 22%.
У "червоній зоні" гості почали рідше відвідувати кафе та ресторани, і кількість транзакцій у період з 18 по 24 жовтня впала на 30% проти попереднього тижня.
В інших областях цей показник також упав, але не так сильно – на 17%.
Зменшився і середній чек у закладах "червоної зони" – аж на 28%, а в решті регіонів – на 16%.
Зазначається, що дослідження базується на інформації з 7,5 тис. закладів громадського харчування.
Нові обмеження "червоної зони"
Згідно з новими карантинними правилами від Кабміну, у регіонах, які потрапляють в "червону зону", можуть працювати лише ті заклади, 100% працівників яких пройшли вакцинацію від коронавірусу.
Обслуговувати також можна лише вакцинованих відвідувачів.
З 8 листопада набуває чинності постанова, яка дозволяє звільняти співробітників підприємств, установ і організацій, що підлягають обов'язковій вакцинації проти СOVID-19.
"Сьогодні" разом з експертами з'ясовували, наскільки сильно нова хвиля коронавірусу вдарить по українських ФОПах, та дізнались, хто може втратити роботу.