Авторська паста: як мама в декреті перетворила хобі на успішний бізнес

17 жовтня 2019, 08:11

Майстриня виготовляє до дев'яти кілограмів авторської пасти на тиждень

В Україні стає дедалі популярнішим домашній бізнес. Раніше новини "Сегодня" розповідали, як українці заробляють на хенд-мейді. Тепер наші журналісти познайомилися з молодою мамою з Черкас, яка виробляє більше десяти видів авторської пасти.

Реклама

Хобі, яким захопилася в декреті, майстриня перетворила на успішний бізнес. Олена Бондарюк готує тісто для феттучині – класичної італійської пасти. Виготовляти пасту Олена почала на домашній кухні півтора роки тому. Першим дегустатором став її чоловік.

Майстриня використовує тільки домашні яйця і італійське борошно твердих сортів. Тісто замішує в спеціальному комбайні. На це йде двадцять хвилин. Вимішане тісто ламінується – кілька разів стоїть, пересипається борошном і розкочується знову. Готовність пастамейкерка перевіряє інтуїтивно.

"Коли паста матового кольору, я розумію, що вона вже готова" – говорить Олена.

Після цього тісто потрібно тонко розкачати, щоб воно було не більше 1,5 міліметра товщиною, і нарізати смужками. Готова паста повинна сохнути майже добу.

Читайте також: Как торговать хенд-мейдом за границей

Реклама

Зараз Олена робить до 15 кілограмів авторської пасти на тиждень. Співпрацює з десятком українських ресторанів, а також має понад півсотні постійних роздрібних клієнтів. Незважаючи на пристойну ціну – 90 гривень за 300 грамів – купують пасту щотижня.

"Я пам'ятаю, як в дитинстві бабуся сама готувала домашню локшину. І це дуже схоже на той смак дитинства", – ділиться враження клієнтка Олени жителька Черкас Людмила Маловіца.

За освітою Олена – менеджер-економіст. Вирішила круто змінити життя, тому що завжди мріяла про власну справу. Майстриня стверджує: те, що починалося як хобі в декреті, стало прибутковим бізнесом. І ділиться власними секретами успіху.

"Є три основні моменти. Потрібно дуже сильно хотіти досягти бажаної своєї мети. Бути реально божевільним трудоголіком – це дуже важливо. І себе тримати в дисципліні, не розслаблятися навіть ні на одну хвилину".

Зараз подружжя готується до початку роботу власного ресторану з відкритою кухнею.

Також раніше новини "Сегодня" розповідали, скільки можна заробити на домашній косметиці і як знайти клієнта.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...
Хочеш бути в курсі останніх подій?
Підпишись на повідомлення. Показуємо тільки термінові і важливі новини.
Хочу бути в курсі
Я ще подумаю
Будь ласка, зніміть блокування повідомлень в браузері!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти