Японія зняла заборону на чорну ікру

20 вересня 2015, 00:40
Делікатес надійде на світові ринки

Японія буде експортувати чорну ікру. Фото:

Міністерство економіки та промисловості і управління рибних ресурсів Японії офіційно дозволили експорт чорної ікри , виробленої в цій країні.

У Японії ціна за 20 – грамову баночку власного виробництва становить близько 100 доларів.

Експорт ікри стане можливий завдяки тому, що Мінекономіки та управління рибних ресурсів країни завершили створення регламентованої системи виробництва та продажу ікри, яка відповідає суворим міжнародним вимогам.

Реклама

Міжнародні обмеження на експорт ікри пов'язані з небезпекою повного винищення осетрів у світі та вимогами Вашингтонської конвенції з торгівлі рідкісними і зникаючими видами тварин.

Для того , щоб отримати можливість експортувати ікру, Японії, зокрема , було необхідно створити систему обліку всіх підприємств з розведення осетрів , ввести систему зареєстрованих етикеток , що відповідають міжнародним стандартам і виконати інші вимоги.

Управління рибних ресурсів не повідомляє терміни початку поставок на експорт японської ікри , але готове всіляко сприяти цьому процесу , говориться на його офіційному сайті.

Реклама

Японська чорна ікра має російське коріння – 32 роки тому мальки осетрів були завезені в японську префектуру Міядзакі з Радянського Союзу. Два роки тому ікра " Miyazaki Caviar тисячу дев'ятсот вісімдесят три " вперше надійшла в магазини в Японії.