В Україні зросло рибне виробництво

4 вересня 2019, 20:01
Підсумки семи місяців підбило Державне агентство рибного господарства

Виробництво морської замороженої риби в Україні в січні-липні 2019 року збільшилося на 20,8% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року – до 5952 тонн.

Про це в середу, 4 вересня, інформує Державне агентство рибного господарства, яке раніше відзвітувало про загальний промисловий вилов риби за шість місяців цього року.

Реклама

У повідомленні відомства йдеться, що зростання виробництва рибної продукції спостерігалось також за такими товарними позиціями:

  • рибне філе та інше м'ясо риби, свіже або охолоджене – 1493 тонни (+ 12,4%);
  • рибне філе (в'ялене, солоне або в розсолі, крім копченого) – 693 тонни (+ 50,7%);
  • оселедці солоні – 1840 тонн (+ 0,3%);
  • готові продукти і консерви з оселедця (цілі або шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті, крім фаршу та готових страв з риби) – 1632 тонни (+ 15,4%);
  • готові продукти і консерви з риби, інші (крім цілих або шматочками і готових страв з риби) – 7897 тонн (+ 23,4%);
  • тихоокеанський, атлантичний і дунайський копчений лосось (включаючи філе лосося, крім риб'ячих голів, хвостів і черевець) – 309 тонн (+ 12,4%).

Новини "Сьогодні" писали, що за підсумками 2018 року Україна експортувала 10 600 тонн риби та продукції з водних біоресурсів на загальну суму 37,1 млн доларів. Вартість експорту збільшилася на 2,8 млн доларів, що на 8,1% перевищило показник 2017 року. Близько 35% поставок довелося на такі країни, як Молдова, Азербайджан та Білорусь.

Ми писали, що зі споживанням риби в Україні залишаються проблеми – жителі країни їдять її вдвічі менше, ніж в середньому по Європі. За рік українець з'їдає в середньому всього 14 кілограмів риби. Люди нарікають, що купувати рибу і морепродукти дорого. Детальніше дивіться в нашому сюжеті: – дослідження ООН

Реклама