В Україні відроджується виробництво цукру

12 січня 2017, 12:01
Експерти відзначають поліпшення якості та продуктів і розраховують на збільшення посівних площ під буряком

В Україні, незважаючи на складності, за рік зросло виробництво цукру. Фото: PIxabay

Станом на 11 січня всі цукрові заводи України завершили виробничий сезон. Виробничий сезон стартував 20 серпня, працювало 42 цукрових заводи. При цьому з початку виробництва виготовлено понад 2 млн тонн цукру з 13,66 млрд т цукрових буряків, що більше показників минулого року. Про це повідомляє асоціація цукровиробників "Укрцукор".

"Не дивлячись на не дуже сприятливі погодні умови, українські виробники цукру змогли виготовити понад 2 млн тонн цукру, що майже на 40,5% більше показника минулого року. Крім того, цукрових буряків в цьому році не тільки більше, вони кращої якості", – наголосила очільниця аналітичного відділу "Укрцукру" Руслана Бутіло.

Реклама

В асоціації відзначають, що цей рік видався досить сприятливим для виробників цукрових буряків і цукру. Так, через неврожай в Бразилії і Індії виробникам вдалося поставити на зовнішні ринки майже 470 тис. тонн цукру, основна маса якого поїхала в Шрі-Ланку, Грузію і Туніс.

"З огляду на це, за нашими прогнозами в 2017 році відбудеться збільшення площ під буряком і поступове повернення втрачених позицій в структурі посівів. Вже є підтверджена інформація про збільшення посівів цієї культури від великих виробників", – пояснюють в "Укрцукрі".

Як повідомлялося, вітчизняні виробники цукру відчувають потребу в нових ринках. Зокрема, Україна налаштувалася на активний експорт цукру в Китай.