В Україні зросло виробництво м'яса

17 червня 2019, 04:04
Виробництво м'яса на підприємствах зросло, а у населення – скоротилося

/ Фото: Анастасія Іскрицька, Сьогодні

Обсяг виробництва м'яса в Україні за підсумками січня-травня 2019 року зріс на 5,2% порівняно з аналогічним періодом 2018-го. Про це повідомляє прес-служба Державної служби статистики.

За даними відомства, виробництво м'яса за п'ять місяців досягло 1,39 млн т в живій вазі, тоді як роком раніше становило 1,33 млн т.

Реклама

На підприємствах даний показник виріс до 922,6 тис. тонн (+ 9,6% в річному вимірі), а в господарствах населення, навпаки, скоротився до 472,2 тис. тонн (-2,5%).

Нагадаємо, за підсумками 2018 року Україна встановила абсолютний рекорд за обсягом експорту курятини – за кордон продали 329 тис. тонн продукту.

У квітні Державна фіскальна служба оприлюднила митну статистику, згідно з якою за підсумками січня-березня 2019 року Україна поставила на зовнішні ринки 103,6 тис. тонн м'яса і субпродуктів свійської птиці, водночас імпорт даної продукції в країну склав 30,7 тис. тонн.

Реклама

Спека, яка настала в Україні, не заважає продавцям продавати м'ясо і молоко просто з лотків під відкритим небом. Що відбувається на стихійних ринках, дізналися новини "Сьогодні":