В Україні впало "біле" виробництво горілки

23 червня 2017, 14:55
Замість цього в травні стали робити більше коньяків і бренді

Виробництво горілки впало / Фото: Сергій Ніколаєв

Виробництво горілки з вмістом спирту менше 45,4% в Україні у травні 2017 року в порівнянні з травнем минулого року зменшилася на 3,1%, склавши 847 тис. дал.

При цьому, в квітні 2017 року виробництво горілки виросло на 23%. За 5 місяців було вироблено 5 млн 501 тис. дал (-21,1% в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року), свідчать дані офіційної статистики.

Реклама

При цьому виробництво коньяків і бренді в травні 2017 року зросло на 15,1% в порівнянні з травнем 2016 і склало 128 тис. дал. При цьому, в порівнянні з квітнем 2017 виробництво зазначених напоїв зменшилось на 22,4%. В цілому, за 5 місяців – 781 тис. дал (-24,9%).

Виробництво лікерів, солодких наливок, спиртових настоянок та інших спиртних напоїв у травні 2017 року проти травня 2016 збільшилася на 1,8% і склало 545 тис. дал, а в порівнянні з квітнем 2017 – зменшилася на 5,8%. За 5 місяців солодких спиртних напоїв було вироблено – 2 млн 356 тис. дал (+ 7,8%).

Нагадаємо, останнім часом, в Україні все важче знайти справжній український коньяк.

Реклама

"На жаль, ми спостерігаємо тренд, чим м'якше коньяк трирічної витримки, тим більша ймовірність, що це не справжній коньяк. Коньяк має насичений і трохи різкуватий смак, адже витримка в дубі насичує його дубильними речовинами ... Витримувати коньячний спирт в бочках роками – це досить дороге задоволення. Тому, в Україні сьогодні масово розвивається сегмент бренді. Це напої зі спиртів, часто з винограду, які витримані менше трьох років", – пояснив маркетинг-директор компанії Eastern Beverage Trading Олексій Безуглий.