Овочі "борщового набору" стали дешевшими. Фото з архіву
Ціни на овочі в Україні за попередній тиждень (з 30 січня по 5 лютого) зросли на 0,8% після збільшення на 4,1% тижнем раніше. Про це свідчить плодоовочевий індекс проекту "АПК-Інформ: овочі та фрукти".
При цьому зростання цін відбулося виключно за рахунок подорожчання в сегменті тепличної продукції.
"На попередньому тижні ціни на всі групи товарів, крім тепличних овочів, незначно знизилися під впливом низького внутрішнього попиту і достатньої пропозиції, – пояснила керівник проекту Тетяна Гетьман. – Відзначимо зниження цін на картоплю і на капусту білокачанну, що відбулося вперше за тривалий час".
За попередній тиждень ціни на основний набір фруктів знизилися на 4,6% завдяки здешевленню бананів, апельсинів і мандаринів.
Картопля подешевшала на 4,8%, а "борщовий набір" овочів – на 5,7%.У той же час теплична продукція подорожчала на 9,6%.
Як повідомлялося, в цілому за останні тижні в Україні найбільше подорожчала гречка. Піднялися ціни також на молоко і яловичину.