В Україні істотно подорожчала сироватка

10 листопада 2015, 13:34
Світове зростання цін на продукт вже зупинився

Сироватку отримують сировари, вона активно використовується для виготовлення хліба та кондитерки

Незважаючи на припинення зростання світових цін на суху сироватку, українські продавці вирішили працювати на збільшення вартості свого товару. Про це пише InfAgro.

Тобто більшість вітчизняних продавців, вимагаючи від партнерів збільшення вартості, не поспішають укладати контракти за цінами нинішнього попиту трейдерів. При цьому їхні старання не завжди увінчуються успіхом, що сприяє накопиченню товару на складах. З урахуванням курсових коливань і зростання експортного ціни, сировари вирішили в черговий раз збільшити прайси також і для внутрішнього ринку.

Реклама

Зараз демінералізовану сироватку дешевше 13 тис. грн майже ніхто не продає.

Якщо не відбудеться чергового пожвавлення торгівлі на світових ринках, то зростання цін на сироватку в листопаді призупиниться через передбачуваного збільшення складських запасів, відзначають аналітики.


Сироватка (підсирна) являє собою сухий порошок, одержуваний з переробленого в процесі виробництва сиру молока. Суху сироватку широко використовують в хлібопекарській промисловості, при виробництві вафельних листів, печива, пряників, а також у виробництві киселів, желе, пудингів, паст, мусів. 

Реклама

Нагадаємо, каструля борщу вже обходиться українцям у 100 грн. За статистикою, овочева кошик тільки в жовтні подорожчала в півтора рази. А до нового року, за прогнозами економістів, ціни зростуть удвічі.