В Україні стартував сезон виробництва цукру

28 вересня 2018, 10:25
Цукроваріння знизить обсяги, прогнозують фахівці

В Україні, незважаючи на складності, за рік зросло виробництво цукру. Фото: PIxabay

Сезон цукроваріння в Україні почав 31 цукровий завод. Про це свідчать дані профільної асоціації "Укрцукор". 

В асоціації підрахували, що українські підприємства вже виробили 178,7 тис. тонн цукру і переробили 1,5 млн тонн цукрових буряків. 

Реклама

За прогнозами "Укрцукру", виробництво цукру в 2018/2019 маркетинговому році прогнозується на рівні 1,9 млн тонн, що трохи менше, ніж в попередньому сезоні.

"У цьому році в Україні працюватиме менша кількість цукрових заводів – 42, а не 46, як було в минулому році", – відзначають в асоціації.

Раніше в Україні припинило діяти держрегулювання цін на цукор. Тепер виробники не обмежені в поставках цукру на внутрішній ринок.

Реклама

Скасування держрегулювання аргументували зниженням споживання цукру українцями. Раніше ми писали про те, що за останні вісім років українці скоротили споживання цукру на 21%. Якщо в 2005 році українці спожили 1,79 млн тонн, то в 2017 році споживання не досягло і одного мільйона тонн, склавши 956 тис. тонн.