В Україні стартував сезон мандаринів: як вибрати ідеальний цитрус

11 листопада 2019, 08:11
Експерти радять не відкладати в бік фрукти з невеликими дефектами на шкірці

Аромат новорічних святвже відчувається на прилавках ринків і магазинів. Українці активно купують сезонний фрукт – мандарини. Як правильно вибрати смачні і соковиті з'ясували новини "Сьогодні".

Насамперед звертайте увагу на зовнішній вигляд. Мандарин має бути не дуже красивий, з невеликими дефектами. Далі перевірте фрукт на зрілість. Зробити це просто, достатньо трохи на нього натиснути. Під час натискання мандарин має відчуватися дещо м'яким. Але якщо мандарин занадто м'який, брати його не варто.

Реклама

"Він вже може бути перемороженний. Коли мандарин дуже м'який, то треба викидати", – зазначає продавщиця Ангеліна.

Спробуємо перевірити ті мандарини, які підходять під опис. Першими дегустуємо м'які мандарини, по 40 гривень за кіло. Ці мандарини виявляються солодкими і соковитими. Далі куштуємо схожі, але твердіші фрукти за таку ж ціну. Вони виявляються трохи кислими, і в них не відчувається смак. Фрукти на смак, як вода, коли вони трохи недозрілі. Третій мандарин – Климентина – маленький, з дуже щільною м'якоттю. Шкірка з нього знімається найважче. Такий можна придбати за 35 гривень, він виявляється сухішим, ніж попередні варіанти.

Читайте також:

"Дешеві, вони жовті, вони йдуть кислі, некрасиві. Я завжди кажу, не настільки ми багаті, щоб купувати багато дешевого товару, треба купити один кілограм, але смачного", – зазначає експерт.

До речі, мандарини у великій кількості можуть викликати алергію, застерігає дієтолог Інна Раілко.

Реклама

"Бо це ж фрукт алергічний, він може викликати реакцію. Особливо у дітей, навіть після трьох років. Після однієї мандаринки алергічної реакції може не бути. А ось якщо з'їсти чотири – може бути алергія. Так само і у дорослої людини", – нагадує Раілко.

Щоб цитрусові приносили користь організму, їх радять з'їдати до трьохсот грамів на день.

Нагадаємо, через неврожай у цьому сезоні Україну завалюють імпортними фруктами. За кордоном купуємо навіть традиційні для нашої країни яблука і груші.