В Україні стало більше своєї курятини

20 квітня 2016, 16:34
Виробництво нарощують тільки ферми, а в господарствах населення показники падають

Восемь областей Украины увелиличи производство курятины. Фото: Сегодня

У першому кварталі 2016 року сільськогосподарські підприємства України збільшили виробництво курятини. Про це повідомляють в Асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ).

Так, за даними аналітиків, українські підприємства наростили виробництво курятини до 254,4 тисяч тон у забійній вазі, тобто на 6,4% в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року.

Реклама

Повідомляється, що показники покращилися в 8 областях:

  • ·         Вінницькій;
  • ·         Черкаській;
  • ·         Дніпропетровській;
  • ·         Житомирській;
  • ·         Сумській;
  • ·         Хмельницькій;
  • ·         Харківській;
  • ·         Волинській.

У той же час, виробництво м'яса птиці в господарствах населення скоротилося майже на 4% до 45 тисяч тон.

Нагадаємо, останнім часом Україна активно нарощує імпорт курятини з Польщі. Так, частка Польщі в сегменті імпортного м'яса курки становить понад 50%. На другому місці перебувала Німеччина з часткою 28,4%, а на третьому – Великобританія з часткою 6,2%.

Реклама

У першому кварталі 2016 року сільськогосподарські підприємства України збільшили виробництво курятини. Про це повідомляють в Асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ).

Так, за даними аналітиків, українські підприємства наростили виробництво курятини до 254,4 тисяч тон у забійній вазі, тобто на 6,4% в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року.

Реклама

Повідомляється, що показники покращилися в 8 областях:

·         Вінницькій;

·         Черкаської;

·         Дніпропетровській;

·         Житомирській;

·         Сумській;

·         Хмельницькій;

·         Харківській;

·         Волинській.

У той же час, виробництво м'яса птиці в господарствах населення скоротилося майже на 4% до 45 тисяч тон.

Нагадаємо, останнім часом Україна активно нарощує імпорт курятини з Польщі. Так, частка Польщі в сегменті імпортного м'яса курки становить понад 50%. На другому місці перебувала Німеччина з часткою 28,4%, а на третьому – Великобританія з часткою 6,2%.