В Україні стали випускати більше шоколаду

25 жовтня 2017, 16:34
Виробництво солодкого печива і вафель теж збільшилася в січні-вересні 2017 року

/ Фото: Сергiй Ревера

Українські підприємства в січні-вересні 2017 року виробили 116 тис. тонн шоколаду і готових харчових продуктів, що містять какао, що на 2,1% більше, ніж за аналогічний період 2016 року.

При цьому у вересні було вироблено 17,6 тис. тонн шоколаду, що на 22,5% більше, ніж в серпні 2017 року і на 1,9% більше в порівнянні з вереснем 2016 року.

Реклама

Виробництво солодкого печива і вафель, за даними Держстату, в січні-вересні виросла в порівнянні аналогічним періодом минулого року на 6,9% і склало 190 тис. тонн. У вересні українські підприємства виробили 22,4 тис. тонн печива, що на 3,3% більше, ніж місяцем раніше і на 5,4% більше показника за вересень минулого року.

Виробництво цукрових кондитерських виробів, що не містять какао, за звітний період скоротилася на 4,7% – до 130 тис. тонн. У вересні було вироблено 13,9 тис. тонн цієї продукції, що на 11,7% менше за показник серпня 2017 року і на 6,6% менше, ніж було виготовлено у вересні минулого року.

Як повідомлялося, в травнем 2017 року Україна ввела мита на російський шоколад. Ставка антидемпінгового мита, яка буде діяти п'ять років, – 31,33%. Мито ввели через те, що 2013-15 роках було виявлено істотної шкоди, заподіяний національному товаровиробнику.

Реклама

Зокрема, за ці роки скоротилися обсяги виробництва шоколаду (на 7,63%), а також впали обсяги продажів на внутрішньому ринку України (на 20,85%). Втрати РФ через українські мита на шоколад складуть до 17 млн доларів, підрахували російські експерти.