В Україні стали дорожчати гриби

15 квітня 2016, 13:24
Ринок відновлюється після обвалу, зазначають експерти

Ціни на гриби пішли в ріст. Фото: Pixabay

На грибному ринку України намітилася тенденція до зростання цін після тижневого обвалу. Про це повідомляє Національне грибне агентство "УМДІС".

Київські ціни на печериці почали рости і наближатися до регіональних, тим самим переставши "тягнути" ринок вниз. Найдешевший гриб для киян на ринку "Троєщина" – від 18 грн/кг.

Реклама

"Після провальної в ціновому плані першої половини квітня, схоже ситуація для київських грибоводов починає виглядати обнадійливою. За запевненням продавців з Троєщини, грибів на ринку суттєво поменшало. І сьогодні ті київські господарства, які можуть задовольнити попит на якісні гриби, відвантажують своїм клієнтам від 17 – 18 грн/кг, тобто ціни потихеньку наближаються до регіональних", – зазначають в "УМДІС".

Станом на 15 квітня, більшість регіональних грибних господарств відвантажують від 19 – 23 грн/кг. Ринок "Шувар" у Львові торгує печерицями від 20 – 21 грн/кг.

Ціни на печериці, за якими відвантажують грибні ферми супермаркетам, варіюються в діапазоні від 23 – 30 грн/кг.

Реклама

Як повідомлялося, за минулу недедлю в Україні впали ціни на огірки та картоплю. Діапазон цін на огірки встановився в межах 23-54 проти 30-39 грн/кг. Картопля коштує від 2,6 до 6 грн/кг проти 3-6 тижнем раніше.