/ Фото: Олександр Яремчук
М'ясо стало одним з продуктів, що найбільш подорожчали за 2017 рік. При цьому українці все частіше віддають перевагу курятині – її вартість залишається доступнішою, і цей вид м'яса витісняє з раціону всі інші.
Однак, як прогнозує аграрний експерт, голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, курка 2018 року стане дорожче.
"Курятина подорожчає – її стануть продавати як в ЄС, обробленою, купити цілу тушку буде складно, – упевнений Дорошенко. – Збільшиться розкид цін між філе і м'ясом з кістками, на крильця і супнабори ціна не зросте, а філе подорожчає на 10-12 грн/кг".
В цілому ж зростання цін на м'ясо сповільниться, вважає фахівець.
"М'ясо, насамперед свинина, дорожчало через зниження поголів'я свиней, через спалах в Україні африканської чуми свиней. Зараз ситуація стабілізувалася, тому такого великого зростання цін на м'ясо і ковбасу, як торік, 2018 року очікувати не варто", – зазначив Дорошенко.
Детальніше читайте на сайті "Сегодня" в матеріалі "Як змінилися ціни в Україні за рік і чого очікувати далі".