В Україні утворився дефіцит місцевої риби

22 березня 2016, 12:07
Вітчизняне виробництво забезпечує лише 5 млн осіб

Українці їдять в основному імпортну рибу. Фото: AFP

Внутрішнє виробництво рибної галузі в Україні забезпечує потреби в рибної продукції тільки 5 млн осіб. Про це повідомила заступник міністра аграрної політики і продовольства Владислава Рутицька.

"Виробництво риби в рік може забезпечити потреби тільки 5 млн осіб", – сказала Рутицька.

Реклама

Вона зазначила, що саме рибна продукція є найбільшою складовою українського імпорту.

За її словами, Мінагропрод розраховує збільшити виробництво в Україні за рахунок використання частини кредиту від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) на суму 400 млн євро.

  • Наприкінці 2015 року Україна залучила від ЄІБ 12-річний кредит на 400 млн євро, які будуть спрямовані на проекти в сфері рослинництва та рибного господарства. Нині Мінагропрод очікує ратифікації Верховною Радою цієї угоди з банком.
  • За даними Держстату, риболовецькі підприємства України в 2015 році виловили 88,55 тис. тонн риби та інших водних біоресурсів, що на 3% менше, ніж в 2014 році. При цьому вилов безпосередньо риби за минулий рік знизився на 8,6% – до 73,96 тис. тонн.