В Україні активно роблять вино: названі найпопулярніші сорти

17 лютого 2020, 08:12
Найактивніше працювали підприємці в Одеській області

М'ясо до червоного вина не має бути у вершковому соусі / Фото: Unsplash

Поки українці вчаться робити домашнє вино, офіційні українські виробники за 2019 рік випустили 9,8 дал виноматеріалів для вин і бренді. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Зокрема, виробництво виноматеріалів для ігристих вин склало 1,9 млн дал, коньячних виноматеріалів – 2,4 млн дал, столових – 5,01 млн дал, кріплених – 311 тис. дал.

Реклама

В цілому за рік в Україні на виноматеріали було перероблено 124,2 тис. тонн винограду, зокрема:

  • 14 тис. тонн сорту "Аліготе";
  • 6,6 тис. тонн сорту "Мерло";
  • 5,4 тис. тонн сорту "Ркацителі";
  • 5 тис. тонн сорту "Піно (білий, чорний, сірий)";
  • 3,1 тис. тонн сорту "Одеський чорний";
  • 954 тонн сорту "Сухолиманський" та ін.

Найактивніше були підприємці в Одеській області, де переробили 83,4 тис. тонн винограду. Друге і третє місце по продуктивності займають Миколаївська і Херсонська область, де за рік переробили на виноматеріали 20,9 тис. тонн винограду і 14,9 тис. тонн ягід.

Нагадаємо, нещодавно в Мукачеві пройшов 25-й Фестиваль вина. Новини "Сьогодні" підготували ексклюзивний репортаж з цього заходу:

Реклама