У Росії похвалилися сиром з цвіллю власного виробництва

15 вересня 2015, 21:01
Аналог французького сиру з цвіллю з російської сировини розробили в Самарському державному технічному університеті

У Росії похвалилися сиром з цвіллю власного виробництва 

Про це повідомив журналістам декан факультету харчових виробництв вишу Володимир Бахарєв.

"У нас працює лабораторія біотехнологій молока, де були отримані сир з блакитною цвіллю і швейцарський сир. Технологія виготовлення цих сирів відома і описана в навчальних посібниках з сироваріння. Єдина особливість стосується лише цвілі — її розведення ми робили самі. Також ми виготовили цей продукт з російської сировини і на вітчизняному обладнанні", — сказав Бахарєв.

Реклама

Фахівці використовували стандартний молокозгортаючий фермент і стандартні розчини.

Застосовується натуральна сировина без будь-яких добавок, консервантів, барвників і рослинних жирів.

Витрати на сировину для виготовлення сиру з цвіллю складають 300 рублів за кілограм. За смаком і зовнішнім виглядом продукт нібито практично не відрізняється від "дор блю".

Реклама

Термін зберігання сиру за певних умов може скласти близько 8 років.