У світі зростає дефіцит цукру

1 вересня 2016, 12:27
Виробництво цукру зростає повільніше, ніж споживання

/ Фото: Григорій Салай

Дефіцит на світовому ринку цукру в новому сезоні збільшиться. Такий прогноз міститься в щоквартальному огляді ринку Міжнародної Цукрового Організації (ISO).

За оцінкою ISO, світове виробництво цукру в новому сезоні (з жовтня 2016 по вересень 2017 року) зросте на 1,31%, до 168,01 млн тонн із 165,84 млн т поточного сезону, а споживання збільшиться на 2,02% – до 175,058 млн тонн із 171,584 млн т.

Реклама

Оскільки світове виробництво цукру зростатиме повільніше, ніж його споживання, дефіцит на ринку цукру зросте до 7,048 млн тонн із 5,744 млн т. Запаси скоротяться на 8,43%, до 75,598 млн т.

Співвідношення запасів до рівня споживання скоротиться до 43,18% (з 48,12% поточного сезону) і виявиться нижче критичної позначки в 45%, за якої ціни на цукор-сирець підвищувалися вище 24 центів за фунт в 2009-2012 роках.

Світовий експорт цукру, за прогнозом ISO, скоротиться на 3,23%, до 56,61 млн тонн із 58,501 млн т поточного року. Імпортний попит становитиме 56,695 млн тонн порівняно з 58,362 млн т (зниження на 2,86%).

Реклама

Джерело: sugar.ru