Українці розлюбили ресторани: бізнес підраховує втрати

14 серпня 2020, 08:12
Ресторатори нарікають на коронавірус і падіння рівня життя

Поснідайте на одній з найкрасивіших столичних терас / Фото: Reuters

Навіть після відновлення роботи ресторанів і кафе кількість їх відвідувачів в Києві знизилася на 20-50% в залежності від розташування закладу. Це пов'язано з побоюванням гостей відвідувати публічні місця і падінням рівня життя, пише "НВ Бізнес".

"З другої половини липня кількість відвідувачів скоротилася. Українці вирушили на відпочинок, а туристи в столицю не приїхали", – каже гендиректор компанії "Ресторанний консалтинг" Ольга Насонова.

Реклама

За її оцінками, зараз відвідуваність в київських ресторанах в середньому на 30% менше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Ті, хто все ж відвідує заклади, поводяться економніше – середній чек в середньому на 10% нижче в порівнянні з серпнем минулого року.

Багато відвідувачів побоюються приходити в ресторани через COVID-19, говорить співвласник мережі ресторанів Дмитро Погребицький. Щодня українці дізнаються про погіршується епідеміологічної ситуації в країні і вважають за краще обходити місця масового скупчення людей стороною. Туристів, які в попередні роки були завсідниками київських закладів, зараз практично немає.

Крім того, як зазначає Погребицький, знизився рівень життя. Українці і справді не готові витрачати гроші. У червні індекс споживчих настроїв впав на 11,2 пункту – до 65,1 у порівнянні з травнем, йдеться в дослідженні Info Sapiens. Найбільше знизився індекс очікуваних змін особистого матеріального становища та індекси очікуваного розвитку економіки.

Реклама

Нагадаємо, раніше в Державній службі з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів підрахували, що 25% ресторанів порушують протиепідемічні заходи.

А про те, чи справді небезпечно в карантин відвідувати ресторани, дізнавайтеся з відео: