Українці почали їсти більше м'яса і менше картоплі – Держстат

7 грудня 2018, 16:36
Статистичне відомство проаналізувало раціон жителів України

/ Фото: Сергiй Ревера

Державна служба статистики України проаналізувала структуру харчування українців. Дані за перше півріччя 2018 року опубліковані на сайті відомства. 

Виявилося, що в середньому на одного українця в місяць припадає майже п'ять кілограмів м'яса і м'ясних продуктів. Це на 2% більше, ніж було в першому півріччі 2017 року.

Реклама

Також українці стали активніше їсти рибу – її споживання збільшилося відразу на 8%. До слова, раніше повідомлялося, що найпопулярнішою в Україні рибою залишається оселедець. Втім, незважаючи на зростання споживання риби і морепродуктів, в цілому українці їдять ще недостатню кількість дарів моря – близько 12-14 кг на людину на рік. При цьому рекомендована Всесвітньою організацією охорони здоров'я мінімальна норма споживання риби і морепродуктів становить 20 кг на людину на рік.

За перші півроку 2018 українці також стали активніше харчуватися фруктами, горіхами і ягодами – споживання цих продуктів збільшилася на 3%.

Водночас скоротилося споживання картоплі – на 3%, хліба і хлібних продуктів і молока і молочних продуктів – по 1%. Втім, хліба в країні однак їдять багато – більше восьми кілограмів на людину в місяць.

Реклама

На рівні першого півріччя 2017 року залишилося споживання яєць, соняшникової олії, цукру, овочів і баштанних.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна наближається до порогу недоїдання. Калорійність харчування знижується, а основу раціону складають шкідливі продукти.