Українці через бідність проміняли м'ясо на курятину

16 березня 2016, 17:10
У країні виріс попит на м'ясо птиці

Українці їдять все більше курятини. Фото: pixabay.com

За два місяці 2016 року сільськогосподарські підприємства України виробили 164,7 тис. т м'яса птиці в забійній вазі, що на 5,1% вище аналогічних показників 2015 року. Наростили виробництво і господарства населення – на 2% до 35,5 тис. тон, свідчать дані офіційної статистики.

"Основною причиною зростання випуску курятини є підвищення попиту на цей вид м'яса як найдешевшого", – пояснили тенденцію експерти асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ).

Реклама

За словами фахівців, також позитивною динамікою стало зростання чисельності поголів'я курей-несучок на сільськогосподарських підприємствах.

"Станом на 1 березня їх кількість склала 2,9 млн голів, що на 34,4% вище, ніж в аналогічний період 2015 року. Також спостерігається скорочення обсягів імпорту добових курчат", – заявляють ринкові аналітики.

Надалі експерти прогнозують продовження тенденції зростання обсягів виробництва курятини та її частки в раціоні українців.

Реклама

Нагадаємо, за підсумками перших місяців 2016 року з України було експортовано м'яса птиці на загальну суму $ 28,9 млн, що на 29% більше аналогічного періоду 2015 року. Особливо збільшилися поставки м'яса птиці в Ірак і Єгипет.