Українці через бідність перейшли з червоного м'яса на птицю – експерт

5 січня 2016, 15:33
Ціни на м'ясо в країні досягли піку, вважає фахівець

Українці купують птицю, бо вона дешевша. Фото: Сегодня

Ціни на м'ясо в Україні досягли піку, тому рости в найближчі два місяці не будуть. Про це повідомив президент асоціації "Укрм'ясо" Володимир Попов, передає Gazeta.ua.

"У січні і лютому після новорічних свят тільки починається розкрутка економіки. І зарплати не виростуть. Відповідно і ціни піднімати недоцільно, тому що і так вони досягли свого піку", – розповів експерт.

Реклама

Експерт навів статистику за рівнем споживання м'яса в країні. За його словами, раціон українців на 74% становить м'ясо птиці, на 21% – свинина, і на 5% – яловичина.

"Супермаркети завалені ковбасою, яловичиною, свининою і птицею. Але українці купують те, що дешевше. За 11 місяців 2015 на душу населення припало 1,43 кілограма яловичини, 5,34 кілограма свинини і 18,64 кілограма птиці", – підсумував Попов.

За його словами, в 2015 році в Україні скоротилося поголів'я ВРХ на 5,3%, свиней – на 3,6%. При цьому яловичину і свинину в Європу не поставляє жодне українське підприємство.

Реклама

Як повідомлялося раніше, імпорт м'яса в Україну скоротився на 31%. При цьому імпорт свинини скоротився більш, ніж у 8 разів – до 3,5 тис. т, а яловичини більш, ніж в 2 рази – до 0,9 тис. т.