Україна зібралася "годувати" курятиною Японію

24 липня 2018, 14:27
Представники східної країни перевірили систему контролю якості української продукції

Українці купують м'яса на 88% більше, ніж риби і морепродуктів. Фото: Pixabay

В Україні завершила роботу японська місія, яка перевіряла, як працює система контролю якості м'яса птиці. Про це повідомив прес-центр Державної служби з питань безпеки харчових продуктів. 

Наступним етапом переговорів стане відпрацювання умов експорту м'яса птиці та м'ясопродуктів до Японії, а також узгодження ветеринарного сертифіката. 

Реклама

"Делегація Міністерства сільського господарства, лісництва та рибальства Японії відвідала державні лабораторії, лікарні ветмедицини, інспекційний прикордонний пост, вітчизняні птахофабрики і спеціалізовані бійні", – зазначає відомство.

Особливу увагу місія приділила можливостям державних лабораторій діагностувати хвороби птиці, зокрема на високопатогенний грип. 

Реклама

Нагадаємо, нещодавно Китай допустив на свій ринок курятину з України. При цьому Київ і Пекін підписали меморандум про співпрацю і сприяння взаємній торгівлі м'ясом птиці. Меморандум передбачає взаємний обмін інформацією, документацією, результатами досягнень з питань профілактики і боротьби з грипом птиці та іншими хворобами птиці. 

Раніше також стало відомо, що В'єтнам зняв заборону на ввезення української пшениці. При цьому В'єтнам обіцяє "здійснювати суворий фітосанітарний контроль при імпорті зерна з України".