Українці купують м'яса на 88% більше, ніж риби і морепродуктів. Фото: Pixabay
В Україні завершила роботу японська місія, яка перевіряла, як працює система контролю якості м'яса птиці. Про це повідомив прес-центр Державної служби з питань безпеки харчових продуктів.
Наступним етапом переговорів стане відпрацювання умов експорту м'яса птиці та м'ясопродуктів до Японії, а також узгодження ветеринарного сертифіката.
"Делегація Міністерства сільського господарства, лісництва та рибальства Японії відвідала державні лабораторії, лікарні ветмедицини, інспекційний прикордонний пост, вітчизняні птахофабрики і спеціалізовані бійні", – зазначає відомство.
Особливу увагу місія приділила можливостям державних лабораторій діагностувати хвороби птиці, зокрема на високопатогенний грип.
Нагадаємо, нещодавно Китай допустив на свій ринок курятину з України. При цьому Київ і Пекін підписали меморандум про співпрацю і сприяння взаємній торгівлі м'ясом птиці. Меморандум передбачає взаємний обмін інформацією, документацією, результатами досягнень з питань профілактики і боротьби з грипом птиці та іншими хворобами птиці.
Раніше також стало відомо, що В'єтнам зняв заборону на ввезення української пшениці. При цьому В'єтнам обіцяє "здійснювати суворий фітосанітарний контроль при імпорті зерна з України".