Україна наростила виробництво рибної продукції

6 лютого 2019, 17:59
За даними Держрибгоспу, її виробництво в 2018 році зросло на 5,2% або на 3,3 тис. т

Виробництво рибної продукції в Україні за підсумками 2018 року збільшилась на 3,3 тис. т і склало майже 66,4 тис. т, повідомило Державне агентство рибного господарства у вівторок, 5 лютого.

Зокрема, найбільше було вироблено:

Реклама
  • готових продуктів та консервів з сардин, сардинели, кільки і шпрот в оцті, олії, маринаді, томаті – 16,1 тис. т (96% від показника 2017 року);
  • інших готових продуктів та консервів з риби – 12,4 тис. т (117%);
  • замороженої морської риби – 8,7 тис. т (90%);
  • копченої риби – 4,7 тис. т (96%);
  • сушеної і в'яленої риби – 3,85 тис. т (120%).

"Загалом, виробництво рибної продукції в 2018 році в абсолютному вимірі зросло на 5,2% в порівнянні з попереднім періодом", – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, за підсумками 2017 року на зовнішні ринки було поставлено 652,7 т української мороженої риби на 1,1 млн доларів. Крім того Україна наростила експорт чорної ікри.

При цьому за січень-жовтень 2018 року поставки мороженої риби на зовнішні ринки склали 511,9 т.