Стало відомо, скільки небезпечного м'яса не пустили на прилавки України

8 лютого 2019, 16:39
За даними Держпотребслужби, майже 13 тисяч перевірок були позаплановими

Близько 31 тисячі тонн небезпечного м'яса і субпродуктів не допустили до реалізації в Україні за підсумками перевірок у 2018 році, інформує прес-служба Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

"Понад 195 тонн спрямовані на знезараження, а понад 30,8 тисячі тонн – утилізовані", - сказано в повідомленні.

Реклама

За даними відомства, фахівці провели ветеринарно-санітарну експертизу:

  • 307,4 тисячі голів великої рогатої худоби;

  • 3,6 мільйона голів свиней;

    Реклама
  • 560,5 мільйона голів птиці;

  • 347,1 тисячі голів інших видів.

В цілому фахівці Держпотребслужби провели понад 27,5 тисячі перевірок в сфері безпеки харчових продуктів, з яких майже 13 тисяч були позаплановими.

Реклама

Нагадаємо, раніше експерти порівняли ціни на м'ясо в Україні та Польщі. Різниця у вартості важливого продукту харчування виявилася суттєвою.

Крім того, журналісти "Сегодня" з'ясували, як зросли ціни в Україні за 2018 рік. Виявляється, найбільше за рік додали в ціні яйця, ставши дорожче на третину – в грошах це близько 8 грн за десяток. А найменше, на 1,8%, подорожчали одяг і взуття.