Стало відомо, які продукти в Україні подорожчали найбільше

16 квітня 2020, 09:59
Деякі популярні продтовари, навпаки, помітно впали в ціні

Фото: foodiesfeed/Freepik

В Україні з початку 2020 року найбільше серед продуктів зросли ціни на цибулю, гречану крупу і яблука. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Так, за січень-березень цибуля зросла в ціні майже на чверть (+24,4%), до 11,2 гривні за кілограм. Гречка подорожчала в середньому на 7,9%, до 30 гривень за кілограм. Зростання цін на яблука офіційна статистика оцінила в 6,1%, середня ціна цих фруктів підвищилася до 17,3 гривні за кілограм.

Реклама

Читайте також:

При цьому деякі продукти подешевшали. Наприклад, середня ціна яєць впала на 28,9%, до 15 гривень за десяток, а куряче філе подешевшало на 9,4%, в середньому до 92,1 гривні за кілограм. Ціни на моркву знизилися на 3,1%, до 6,2 гривні за кг, на капусту – на 4,9%, до 5,8 гривні за кг, на картоплю – на 4,4%, до 12,9 гривні за кг.

Нагадаємо, загалом інфляція в Україні в березні 2020 року порівняно з аналогічним місяцем 2019 року становила 2,3%, сповільнившись з 2,8% в річному вимірі в лютому цього року.

Реклама

Детальніше про те, як змінювалися ціни в Україні і чого чекати від них у майбутньому, читайте в спеціальному матеріалі сайту "Сьогодні" "Гряде подорожчання: як до літа зміняться ціни на продукти".