Скільки Україна виробляє і продає морозива: опубліковані підсумки

2 червня 2019, 06:00
Результати перших місяців 2019 року підвели у Раді з питань експорту продовольства

Загальний обсяг виробництва морозива в Україні за підсумками січня-березня 2019 року склав 62,1 тис. т, що на 21,7% більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це інформує Рада з питань експорту продовольства (Ukrainian Food Export Board, UFEB).

"Але однозначно про зростання обсягу виробництва в поточному році можна буде говорити у липні-серпні", – уточнили аналітики.

Реклама

Пославшись на дані Державної служби статистики, в UFEB опублікували інфографіку, на якій видно, що виробництво морозива у січні 2019 року перевищило показники аналогічного місяця двох попередніх років. У лютому спостерігалася та ж ситуація.

При цьому у березні 2019 року виробництво цього десерту в Україні збільшилося в порівнянні з березнем 2018 го, але скоротилося в порівнянні з березнем-2017.

Реклама

В UFEB додали, що обсяги експорту українського морозива далекі від показників лідерів – Німеччини, яка у 2018 році поставила на зовнішні ринки 169 тис. т цієї продукції, Франції (144,9 тис. т) і Бельгії (142,7 тис. т).

Згідно з даними Державної митної служби, в минулому році українські виробники відвантажили всього 6,1 тис. т морозива на загальну вартість 13,3 млн доларів.

З інфографіки випливає, що експорт морозива у січні 2019 року склав менше 200 т, у лютому – в районі 300 т, у березні – близько 750 т, у квітні – в районі 700 т.

Реклама

Раніше "Сьогодні" повідомляли, що в одному з ресторанів Нью-Йорка продають морозиво за 1500 доларів.

А у січні 2019 року турист з Тайваню заплатив за ріжок морозива в італійській Флоренції 25 євро, після чого його гід викликав поліцію.