Заради особливого м'яса в Україні стали вирощувати пивних свиней

17 вересня 2017, 07:24
Тварини постійно знаходяться на свіжому повітрі і слухають класичну музику

У Львівській області є ферма, на якій вирощують пивних свиней. Львівський ресторан-пивоварня придумав цікаве економічне рішення – відходи від виготовлення пива повертаються на кухню заклад через рік у вигляді стейків.

Все, чим харчуються свині на незвичайній фермі – це макуха від пива. Фермери кажуть, що такий підхід додає м'ясу особливий м'який смак.

Але це не єдиний секрет. "У нас тут певні правила. Наприклад, працівники ферми не повинні голосно кричати, лаятися або курити біля свиней. Це все під забороною", – розповідають на фермі. Свині весь час проводять на свіжому повітрі: у них є пасовища, які змінюють один одного в міру виїдання. Такий рухливий спосіб життя збільшує кількість м'яса, а не жиру.

Особливість львівської свинини ще і в тому, що вона не містить ні грама хімії. Свині не хворіють, тому що немає чужих людей і вільного доступу до ферми і жорстко підтримуються санітарні норми.

Місцевим свинкам навіть ставлять класичну музику – кажуть, тварини на неї добре реагують.