Свято днаближається: в Україні з'явилися мандарини власного виробництва

2 грудня 2019, 06:33
Мандаринова ферма розташувалася прямо в Київській області

Солодкі мандарини - з тонкою шкіркою / Фото: Unsplash

Новорічні святанаближаються. Найбільш очевидний аргумент – поява на прилавках мандаринів. Вони з дитинства асоціюються з днем святого Миколая і Новим роком. Виявляється, тепер їх вирощують навіть в Україні.

Анатолій вирощує екзотичні фрукти. У його теплицях є все, що зазвичай везуть в Україну з теплих країн. Одним з найменш вимогливих рослин фермер вважає мандарини.

Реклама

"Мандарин Кован Васі. Це сорт – низькорослий. Він в природі більше півтора метрів не буває. І ви бачите, що він цвіте ось. На ньому є квіти. Але плоди – вони вже пішли ", – розповідає Анатолій Палій, який вирощує екзотичні фрукти.

Зараз існує 20 сортів мандаринів, причому все можна вирощувати прямо на підвіконні.

"Найсмачніший – це пухкий мандарин. Там є повітряний прошарок між плодом і шкіркою мандарина ", – пояснює фермер.

На столичних ринках тим часом за кіло мандаринів просять 50 гривень.

"Іспанія і Туреччина. Два види. Туреччина – більш кисла. Іспанія – солодка клементінка ", – охоче показує виття товар Катерина, яка продає фрукти.

Читайте також:

Реклама

Українці мандарини їдять охоче, кажуть продавці.

"Сезон вже пішов. Мандарина солодка, гарна. І її люди купують. Тому що почалися холоди, заморозки пішли. Профілактику як то кажуть, роблять від грипу ", – розповідає Надія, яка теж продає фрукти.

Це міф. Від грипу мандарини не рятують. Але, зазначає дієтолог Олександра, імунітет вони таки підтримують:

"Вони містять, наприклад, вітамін С, який необхідний для нашої імунної системи. А також він є обов'язковим, щоб засвоювався залізо в нашому організмі ".

В середньому, радить дієтолог, слід вживати не більше двох-трьох мандаринів на добу.

Реклама

Нагадаємо, раніше новини "Сегодня" писали про те, що в Україні стартував сезон хурми: скільки можна купити і як приготувати. Цей соковитий плід називають їжею богів, настільки він багатий вітамінами. Але через характерну терпкості люблять його не всі. Втім, є одна хитрість, яка дозволяє обдурити свої смакові рецептори.