Подорожчання м'яса в Україні: експерт підбив підсумки

25 січня 2019, 18:01
За рік м'ясний кошик подорожчав до 575 грн

Олексій Дорошенко/Facebook

М'ясний кошик за підсумками 2018 року подорожчав на 57 грн (11%), написав голова Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці в Facebook.

За словами експерта, його вартість до кінця року становила 575 грн, а роком раніше – 518 грн.

Реклама

В м'ясний кошик входить по кілограму курячих тушок і філе, свинини, сала, яловичини і вареної ковбаси першого гатунку.

Він також показав динаміку зростання по кожному з продуктів, пославшись на дані статистики:

  • філе куряче (кг): в грудні 2017 року – 89 грн, в грудні 2018 го – 105 грн (+ 18% або 16 грн);
  • яловичина (кг): в 2017-му – 114 грн, в 2018-м – 128 грн (+ 12% або 14 грн);
  • варена ковбаса (кг): в 2017-му – 83 грн, в 2018-м – 93 грн (+ 12% або 10 грн);
  • сало (кг): в 2017-му – 69 грн, в 2018-м – 76 грн (+ 10% або 7 грн);
  • куряча тушка (кг): в 2017-му – 54 грн, в 2018-м – 58 грн (+ 7% або 4 грн);
  • свинина (кг): в 2017-му – 109 грн, в 2018-м – 115 грн (+ 6% або 6 грн).

Раніше Дорошенко заявив, що  найвищі ціни на соціальні продукти харчування – в Києві, а найнижчі – у Тернопільській області.

Реклама

Пізніше він повідомив, що за чотири роки в Україні подешевшала тільки гречка (на 6%), , а ціни на інші соціальні продукти зросли від 58% до 542%