Подорожчав український бутерброд №1: підраховані витрати

19 лютого 2019, 14:26
За словами Олексія Дорошенка, вартість бутерброда з салом за рік зросла на 10%

Український бутерброд із салом за рік подорожчав на 10%. Про це повідомив гендиректор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

"У січні 2018 року для приготування 8-10 українських салбургерів, тобто грінок з салом, ми витрачали 33,3 грн, а через рік – 36,6 грн. А це на 10% дорожче", – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Реклама

Експерт також вказав, на скільки подорожчав кожен з продуктів:

  • житній хліб (500 г): січень 2018 року – 7,7 грн, січень 2019-го – 9,3 грн (+ 21%);
  • сало (250 г): січень -2018 – 18 грн, січень-2019 – 19,2 грн (+ 6%);
  • соняшникова олія (100 мл): січень-2018 – 3,4 грн, січень-2019 – 3,5 грн (+ 3%);
  • часник (30 г): січень -2018 – 1,8 грн, січень-2019 – 1,7 грн (+ 5%);
  • кріп (20 г): січень -2018 – 2,4 грн, січень-2019 – 2,9 грн (+ 21%).

Раніше Дорошенко повідомив про подорожчання борщу зі свининою в Україні за рік. За його словами, вартість зросла на 14,9 грн, або на 16%. У січні 2018 року борщ з м'ясом коштував 89,9 грн, а рік по тому – 104,8 грн.

Експерт також повідомляв, що в січні 2019 року 88% соціального асортименту продуктів в Україні подорожчали в порівнянні з попереднім місяцем. Найбільше зросли в ціні капуста, картопля, буряк, цибуля і пшоно.

Реклама

За його словами, найвищі ціни на соціальні продукти харчування – в Києві, а найнижчі – у Тернопільській області: