Органічні продукти в Україні стають популярнішими

21 листопада 2016, 08:09
Експерти говорять про високий експортний потенціал еко-їжі

Екопродукція може стати популярнішою. Фото: Pixabay

Ринок внутрішнього споживання органічної продукції в Україні за підсумками 2016 року зросте на 17,6% і перевищить 20 млн євро проти 17 млн євро минулого року. Про це заявив голова правління Федерації органічного руху України Євген Милованов.

За його словами, в Україні налічується понад 210 сертифікованих органічних малих і великих підприємств, які вирощують біопродукцію на 410 га.

Реклама

Милованов зазначив, що українська органічна продукція має великий потенціал експорту на ринки Європейського союзу, особливо до Німеччини і країн Азії.

"Зараз йде підготовка до експорту нашої продукції до Японії. Також минулого року чотири наших виробника поставляли свою продукцію до Сеула. Поточного року вперше експорт здійснили виробники органічного зерна до Нової Зеландії", – додав експерт.

Як відомо, органічне землеробство – догляд за рослинами за допомогою природних методів вирощування. На відміну від хімічних препаратів, використання природних засобів дозволяє виростити урожай без застосування шкідливих речовин. Підтримувати родючість ґрунту без хімпрепаратів допомагають сидерати – рослини, які збагачують ґрунт органікою і харчуванням.