На скільки зросло виробництво м'яса в Україні: дані за півроку

15 липня 2019, 19:13
Виробництво м'яса на підприємствах зросло, а у населення – скоротилося

Незважаючи на скорочення поголів'я великої рогатої худоби, у тому числі корів, а також свиней, овець і кіз в Україні, обсяг виробництва м'яса в країні за підсумками січня-червня 2019 року збільшився на 5,3% в порівнянні з аналогічним періодом 2018-го.

Про це 15 липня повідомляє прес-служба Державної служби статистики.

Реклама

За даними відомства, виробництво м'яса за шість місяців досягло 1,63 млн т в живій вазі, тоді як роком раніше становило 1,55 млн тонн.

На підприємствах цей показник зріс майже до 1,11 млн тонн (+ 9,8% в річному вимірі), а в господарствах населення, навпаки, скоротився до 527,2 тис. тонн (-3,1%).

Новини "Сьогодні" повідомляли, що за підсумками 2018 року Україна встановила абсолютний рекорд за обсягом експорту курятини – за кордон продали 329 тис. тонн продукту.

Реклама

У квітні Державна фіскальна служба оприлюднила митну статистику, згідно з якою за підсумками січня-березня 2019 року Україна поставила на зовнішні ринки 103,6 тис. тонн м'яса і субпродуктів свійської птиці, при цьому імпорт цієї продукції в країну становив 30,7 тис. тонн.

Спека, яка була раніше в Україні, не заважала продавцям продавати м'ясо і молоко прямо з лотків під відкритим небом. Що відбувалося на стихійних ринках, дізнавалися наші журналісти: