Як працюватимуть готелі під час карантину: МОЗ дав рекомендації

18 травня 2020, 16:09
У Міністерстві розробили правила як для працівників готелів, так і для відвідувачів

Міністерство охорони здоров'я в рамках ослаблення карантинних заходівзатвердило проект тимчасових рекомендацій з організації протиепідемічних заходів для роботі готелів на період карантину. Відповідний документ оприлюднений на сайті відомства.

1. Всі працівники перед початком робочої зміни повинні проходити температурний скринінг. У готелі повинен бути призначений відповідальний за цей процес. Працівники з температурою вище 37,2 або ознаками респіраторних захворювань не допускаються до виконання обов'язків.

Реклама

2. На вході до готелю і у вестибюлях необхідно:

  • розмістити інформаційні матеріали щодо профілактики COVlD-19;
  • організувати місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками;

3. При появі симптомів респіраторного захворювання і/або підвищенні температури у відвідувача, його необхідно ізолювати в номері до прибуття карети "швидкої допомоги", яку викликає персонал готелю.

4. Дозволяється одночасне перебування відвідувачів у вестибюлі установи з розрахунку не більше однієї людини на 10 квадратних метрів площі залу обслуговування. Допуск відвідувачів і перебування в готелі (поза номером) дозволяється тільки у респіраторі або захисній масці (в тому числі саморобній), так, щоб були покриті ніс і рот.

Реклама

5. Адміністрація готелю повинна не допускати появи черг к місцях можливого скупчення відвідувачів. Також у місцях потенційного скупчення відвідувачів повинне бути нанесене тимчасове маркування для забезпечення дотримання дистанції не менше 1,5 метра.

Читайте також:

6. З метою уникнення черг при поселенні в готель повинна бути забезпечена попередня онлайн-реєстрація відвідувачів. На рецепції готелю встановлюється захисний екран між персоналом і відвідувачами.

Реклама

7. У готельних закладах забороняється робота конференц-залів, фітнес і СПА-центрів готелів.

8. Харчування в готелях може бути організоване шляхом доставки їжі в номери за попереднім замовленням, або в ресторанах (кафе) готелів, тільки на відкритих майданчиках за умови дотримання відстані не менше 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами і розміщення не більше чотирьох клієнтів за столом (без урахування дітей віком до 14 років).

9. Адміністрація готелю повинна забезпечити:

  • наявність не менше п'ятиденного запасу засобів індивідуального захисту та їх використання працівниками;
  • постійну наявність рідкого мила, антисептиків і паперових рушників у санвузлах номерів і санвузлах загального користування. Використання багаторазових рушників заборонене;
  • щогодинне вологе прибирання місць найбільшого скупчення відвідувачів;
  • дезінфекцію поверхонь, з якими контактують відвідувачі, у всіх громадських і службових зонах кожні 3-4 години;
  • безперебійну роботу систем вентиляції;
  • централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок в окремі контейнери з подальшою утилізацією;
  • обмеження масових зборів працівників у закритих приміщеннях;
  • тимчасове відсторонення від роботи осіб з групи ризику (особи, які досягли 60-річного віку, особи, які мають хронічні захворювання, що пригнічують імунітет, і хронічні захворювання легенів).

10. Працівники готелю зобов'язані:

  • регулярно мити руки з милом або обробляти їх спиртовмісними антисептиками не рідше одного разу на три години, і після відвідин;
  • утримуватися від контакту з особами, що мають симптоми респіраторних захворювань;
  • самоізолюватись в разі виникнення симптомів респіраторних захворювань.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов дав пораду порушникам карантину.