Через дефіцит м'яса Китай зацікавився українською свининою

6 листопада 2019, 16:21
Що потрібно зробити Києву і Пекіну для початку торгівлі, пояснили в профільній асоціації

Китай зацікавлений в імпорті української свинини, поки наша країна і сама нарощує закупівлі цього виду м'яса за кордоном. Про це повідомила прес-служба Асоціації тваринників.

Китай має велику потребу в імпортному м'ясі, адже 60% поголів'я свиней у країні вирізано через африканську чуму. Це призвело до гострого дефіциту свинини, яка є дуже популярним видом м'яса у китайських споживачів. Як відзначають в асоціації тваринників, така ситуація відкриває для України широкі експортні перспективи. Однак для організації поставок продукції уряди України та Китаю мають підписати ветеринарний сертифікат.

Реклама

"Потрібно активізувати процес підписання ветеринарного сертифіката між нашими країнами, який уже запустила Держпродспоживслужба. <...> Ми знову будемо апелювати до влади, щоб вирішити це питання якомога швидше", – заявила глава асоціації Ірина Паламар.

Читайте також:

Також повідомляється, що найближчим часом українська бізнес-делегація разом з виробниками поїде до Китаю для обговорення деталей постачання свинини.

Реклама

Новини "Сьогодні" також писали, що, на думку експертів, українці споживають недостатню кількість не тільки риби, а й свинини: за фізіологічної мінімальної норми споживання такого м'яса 30 кг на людину на рік, в Україні їдять усього 15 кг.

До того ж раніше ми з'ясували, яка свинина краще – з ринку чи з супермаркету. Відповідь дізнавайтеся з результатів експерименту "Сьогодні":