Італійська компанія Ferrero закрила найбільший завод через низьку якість пасти Nutella

21 лютого 2019, 03:05
Компанія проводить наразі розслідування

Економний рецепт домашньої шоколадної пасти

Італійська компанія Ferrero вирішила тимчасово зупинити роботу її найбільшого заводу з виробництва солодкої какао-горіхової пасти Nutella через зниження її якості. Про це йдеться у поширеній заяві французького філіалу фірми – Ferrero France.

Згідно з повідомленням фірми, рішення про тимчасове закриття заводу, розташованого біля міста Вільєр-Екаль (Нормандія, захід Франції), ухвалено "з обережності".

Реклама

"Наразі ми можемо запевнити, що сформована ситуація не позначилася на жодному з видів продукції, що знаходиться у продажу, і що в постачанні наших клієнтів не буде спостерігатися будь-якого перебою", – заявляє французький філія.

Він повідомляє також, що зниження якості було виявлено ввечері у вівторок 19 лютого за контролі одного з компонентів, що входять до складу пасти Nutella і батончиків Kinder Bueno. Компанія проводить наразі розслідування, його результати будуть опубліковані наприкінці поточного тижня. У відповідь на запити з боку низки ЗМІ, зокрема агентства Франс Прес щодо того, чи не викликано зниження якості наявністю небезпечних мікробів, компанія інформувала, що не може зараз дати належного роз'яснення.

На заводі у Вільєр-Екаль щодня виробляється по 600 тис. банок з пастою Nutella, що становить чверть від обсягу її щоденного світового виробництва. За останні 10 років фірма Ferrero вдвічі збільшила свій оборотний капітал, що досягає наразі 10 млрд євро. На компанію на її 22 підприємствах, розміщених в різних країнах світу, працюють 30 тис. осіб.

Реклама

Раніше ми писали, що авторські цукерки підкорили Австралію. Детальніше дивіться у сюжеті телеканалу "Україна":

Нагадаємо, минулого року американські медики з Університету Лома Лінда довели, що вживання 48 грамів шоколаду покращує здатність до навчання і запам'ятовування.

Реклама

Також ми писали про дерево "супер-какао", яке за допомогою редагування генів вивели вчені з Пенсільванського університету.