Експерт розповів, яке м'ясо найчастіше нашпиговують антибіотиками

13 квітня 2018, 06:50
На сьогоднішній день параметри вмісту антибіотиків в м'ясі – виключно на совісті самого виробника

Фото: pixabay.com

Близько 40% української м'ясної продукції містить антибіотики. Про це в коментарі УНН заявив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

За його словами, найбезпечнішим м'ясом вважається курятина промислового виробництва. Зате домогосподарства і дрібні виробники антибіотиками зловживають.

Реклама

"Українська курятина промислового виробництва не містить слідів антибіотиків. Там стандарти дуже високі. Зате, якщо ми говоримо про невеликі виробниках курятини, – звідти антибіотики ніяк не зникнуть, там їх зміст значно вище допустимих норм", – підкреслив він.

Антибіотик можна зустріти в свинині та яловичині, додав Дорошенко.

"На сьогоднішній день параметри вмісту антибіотиків в м'ясі – виключно на совісті самого виробника. Але близько 30-40% всього українського м'яса нашпиговано антибіотиками, в той час як в Європі цей показник становить менше 1%. Йдеться, знову ж таки, про невеликі виробниках курятини, галузі свинарства та ВРХ", – розповів експерт.

Реклама

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати курячий шашлик з огірковим соусом.

Ми також повідомляли, у скільки обійдеться пікнік із шашликом на природі. Крім цього, ми ділилися рецептами маринадів для шашлику.