Експерт пояснив, чому Україна імпортує все більше пальмової олії

10 травня 2017, 18:31
Виробники сьогодні не хочуть позбавлятися від свого прибутку і підвищують рентабельність за рахунок зниження собівартості продукції, зазначив Цільвік

Україна закуповує все більше пальмової олії. Фото: Pixabay

Зростання показників імпорту пальмової олії в Україну обумовлене спробою виробників здешевити продукцію. Таку думку висловив заступник голови правління Всеукраїнської громадської організації "Союз споживачів України" Олег Цільвік, передає УНН.

За його словами, щоб на тлі подорожчання ресурсів зберегти ціну свого продукту на колишньому рівні і, таким чином, не втратити споживача, виробники жертвують якістю продуктів.

Реклама

"Причини зростання показників імпорту в Україну пальмової олії – це якість і ціна. Сьогодні споживач змушений економити і купує дешевші продукти, а для того, щоб виробнику утриматися в певній ціновій ніші, доступній для споживача, йому в основному доводиться знижувати якість продукції", – пояснив Цільвік.

Якість продукції, особливо молочної, знижується за рахунок використання немолочних компонентів, в тому числі за рахунок пальмового масла, зазначив Цільвік.

"Різниця у вартості між однаковою кількістю молочного жиру і пальмового масла. – близько 4-5 разів. Тому якщо ви купуєте згущене молоко, де замість молока натурального буде пальмова олія, за зовнішніми ознаками ви не відрізните його, а ось за собівартістю виробництва, звичайно, буде кардинальна економія для виробника", – розповів експерт.

Реклама

Цільвік додав, що виробники сьогодні не хочуть позбавлятися від свого прибутку "і підвищують рентабельність виключно за рахунок зниження собівартості продукції".

Нагадаємо, в 2017 році році, за даними Асоціації постачальників торговельних мереж, подорожчали майже всі продукти харчування.