Коронавірус. REUTERS/FW1F/Gareth GDJones
За перші суботу та неділю карантину вихідного дня заклади громадського харчування втратили 27% обороту. За підсумками всього тижня оборот кафе і ресторанів впав на 10%.
Про це свідчать дані "Опендатабот" і компанії по автоматизації ресторанів Poster.
В цілому з початку карантину в березні обертів ресторанів впали на 81% в порівнянні з докарантинними показниками. Влітку ресторанного бізнесу вдалося трохи відновитися. Однак з середини жовтня обороти знову падають.
На суботу та неділю припадає основна частина виручки закладів громадського харчування. У вихідні дні ресторани заробляють в середньому 41% від свого тижневого обороту, бари – 40%, піцерії і кальянні – 35%, фастфуд – 31%, кондитерські – 30%.
Нагадаємо, минулого тижня ресторатори в різних містах виходили на акції протесту проти проти карантину вихідного дня.
14-15 листопада в Україні були перші вихідні з жорстким карантином. Нові обмеження торкнулися тільки суботи та неділі, майже все було закрито, за винятком об'єктів критичної інфраструктури і громадського транспорту.
Однак не всі сумлінно виконували вимоги уряду. Сайт "Сьогодні" дізнався, як українці порушували і обходили рішення Кабміну. Крім того, порушників активно шукала поліція: